Ce este WorkandLive.ro?

WorkandLive.ro este realizat de Radio România în colaborare cu ABU și își propune realizarea unei oferte de informare în format digital multilingv destinată cetățenilor străini din spațiul Asia-Pacific aflați cu forme legale la muncă în România, în conformitate cu misiunea publică încredințată Radio România și tuturor radiodifuzorilor publici din ABU.


Evoluția demografică înregistrată în ultimii ani a generat schimbări majore pe piața Forței de Muncă în România. Astfel, plecarea a peste 5 milioane de cetățeni români a condus la apariția unui deficit major de angajați în țară. De aceea, piața românească de muncă s-a deschis pentru lucrătorii din străinătate, persoane ce provin în cea mai mare parte din spațiul asiatic, Indonezia, Filipine, Nepal, Bangladesh, Pakistan, India, etc. care se regăsesc în aproape toate zonele României.
Lucrătorii străini sosiți în România se confruntă adesea cu dificultăți în accesarea informațiilor necesare vieții de zi cu zi, informații legate de drepturile și obligațiile pe care le au, unde pot sesiza anumite probleme legate de relațiile de muncă, cum pot accesa sistemul de sănătate și ce facilități au, dacă pot beneficia de ele etc
WorkandLive.ro își propune să vină în sprijinul cetățenilor străini din spațiul Asia-Pacific și să contribuie la ușurarea vieții acestora pe teritoriul României. Știrile sunt realizate pe baza informațiilor publice necesare sau destinate exclusiv acestor lucrători furnizate de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Direcțiile Județene de Muncă, Asociațiile profesionale din domeniile în care a fost atrasă această forță de muncă, alte organisme guvernamentale sau nonguvernamentale. Site-ul și aplicația WorkandlLve.ro conțin știrile în format
text–imagine–audio în limba română, în limba engleză și, cu sprijinul ABU, în limbile lucrătorilor străini aflați în România.

Așteptăm toate întrebările tale la adresa  workandlive.ro@gmail.com